Pozvánka na speciální přednášku: Radostný příběh SONNENTORu

Bylinné, kávové a kořeněné směsi s logem slunce s 24 paprsky jsou v dnešní době pojem. Vše ale začalo v roce 1988 nápadem nezaměstnaného mladíka Johannese Gutmanna v chudé oblasti rakouského Waldviertlu. Zbytek je už úžasný příběh společnosti, lidí a událostí, díky kterým se SONNENTOR stal mezinárodně úspěšným podnikem a my jeho jednatele a spolumajitele pana Josefa Dvořáčka můžeme s radostí přivítat na NEWTON University.

Přednáška s názvem „Příběh SONNENTORu — strategie trvale udržitelného podnikání jako firemní vize a poslání“ se uskuteční v rámci předmětu Strategického managementu pod vedením Ing. Tomáše Rygla, ale jelikož bychom o tuto inspirující událost nechtěli ochudit i ostatní zájemce, tak přijměte naše pozvání. Přednášku otevíráme všem našim studentům, absolventům i přátelům naší školy!

Těšíme se na vás 3. dubna od 13:00 do 14:30 na NEWTON University v Brně, Rašínově 2, 4. patro, učebna 6.

čaje

O SONNENTORu
SONNENTOR patří k jedněm z prvních průkopníků ekologického zemědělství v České republice a i přesto, že neprodává své produkty do nadnárodních řetězců a supermarketů, daří se mu postupně a pomalu získávat nové zákazníky, zřizovat nová pracovní místa i podporovat regionální dodavatele. Přibližně 25% produkce je určena pro místní trh, který zahrnuje Českou republiku, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Pobaltské republiky. K hlavním místům odbytu patří Rakousko, Německo a Švýcarko, kam se vyváží v průměru 75% produkce. Ze vzdálenějších destinací jsou bylinné, kávové a kořeněné směsi od SONNENTORu k dostání mimo jiné v Kanadě, Japonsku, Bali, Austrálii a na Novém Zélandu. Celkově jsou speciality firmy SONNENTOR vyváženy do více než 40 zemí světa.

Filozofie SONNENTORU není mlácením prázdné slámy, ale reálným podnikatelským prostředím. Svým přístupem chtějí oslovit a inspirovat nejen vlastní spolupracovníky, ale také zákazníky, dodavatele i návštěvníky.

“S našimi spolupracovníky jsme zvolili firemní motto: TADY ROSTE RADOST. Chceme tím vyjádřit, že naším posláním je přinášet lidem radost a nadšení z bylin, čajů a koření …. a ze života vůbec.” sdílí Josef Dvořáček poslání SONNENTORU.”

Také v čejkovickém SONNENTORU na jižní Moravě poznáte na první pohled, že nejsme klasická dceřiná firma nadnárodního kolosu, kde se levně vyrobí produkt, zisky odplují do zahraničí a za pár let se posune výroba dále na východ. Vydělané peníze se nevyvážejí do daňových rájů na konta majitelů a úzkého vedení firmy, ale investují se v souladu s firemní filozofií tak, aby mohla vzniknout další pracovní místa i aktivity v místním regionu v duchu trvalé udržitelnosti.